Airco laten plaatsen

Informatie over een airco laten plaatsen met binnen- en buitenunits

Denk jij na over een airco laten plaatsen in jouw woning of werkomgeving? Dan is er een hoop waar je over na moet denken en keuzes in moet maken. In deze tekst legt Klimaatbalans uit waar je rekening mee moet houden én beantwoorden we veel vragen rondom het plaatsen van een airco met een binnen- en buitenunit. Wil je hier meer over weten? Lees deze tekst dan snel verder of bezoek onze website voor meer informatie

De beste plaats voor een airco laten plaatsen met een binnenunit 

Tip 1: Plaats de binnenunit dichtbij, maar niet te dicht 

Voor de optimale verkoeling van het gebouw is het erg belangrijk om de binnenunit dichtbij de ruimte te plaatsen waar je de koeling het beste kunt gebruiken. Of dit nu gaat om de woonkamer, de kantoorruimte of de kantine, zorg ervoor dat de afstand ideaal is. Zo is het bijvoorbeeld ook belangrijk dat de ruimte tussen de binnenunit en de gekoelde ruimte niet te klein is, dit veroorzaakt namelijk oncomfortabele koude lucht. Deze tussenruimte verschilt per gebouw en omgeving. Daarom is het verstandig om een professional als Klimaatbalans in te schakelen wanneer je besluit om een airco aan te schaffen. Wij kunnen jou adviseren over het beste product en afmeting in iedere ruimte.  

Tip 2: Hang de binnenunits zo hoog mogelijk op bij het plaatsen van een airco 

In de ideale situatie wordt de binnenunit op een hogere positie geïnstalleerd, De voorkeur van deze positie ligt bijvoorbeeld boven een raam of net onder het platfond. Deze plekken zijn prettig, omdat de warme lucht op deze manier efficiënt onderschept wordt. Dit terwijl de airco de gekoelde lucht gelijkmatig in de ruimte kan verspreiden. Zo creëer je een optimaal resultaat in de werking van de airco.  

Tip 3: Houd de airco uit de buurt van luchtstromen en warmtebronnen 

Een andere handige tip bij het bepalen van de ideale positie van de airco en het laten installeren, is dat de binnenunit op een neutrale locatie gehangen moet worden. Dit is belangrijk om inmenging met tempratuursensoren te voorkomen. Daarom raadt Klimaatbalans aan om verwarmingsbronnen of luchtstromen vanuit ramen en deuren te vermijden. Dit zorgt er namelijk voor dat de airco extra hard moet werken om hetzelfde resultaat te behalen.  

De beste plaats voor een buitenunit van een airco laten plaatsen

Tip 1: Vermijd obstakels voor een optimaal ventilatieresultaat 

De eerste tip die Klimaatbalans deelt met jou over de locatie van een buitenunit, is dat je ervoor moet zorgen dat de buitenunit vrijstaat. Hiermee bedoelen we dat er geen belemmeringen zijn door muren, plantenbakken of bomen. Wanneer dit vermeden wordt, ontstaat er een optimale toevoer van frisse buitenlucht én een efficiënte afvoer van de warme vervuilde binnenlucht. Het gewenste resultaat dus!  

Tip 2: Kies voor een schaduwrijke plaats 

Bij een airco laten plaatsen is het belangrijk dat de buitenunit in de schaduw wordt geplaatst, houdt er rekening mee dat direct zonlicht vermeden wordt. Dit vermindert de energiebehoefte en verlengt de levensduur van het systeem.  

Tip 3: Let op bij platte daken  

Bij platte daken maak je gebruik van muurbeugels of een verhoogd platform om de buitenunit te plaatsen. Dit voorkomt invloed van het dak op de werking van de airco. Houdt dit dus in de gaten bij een airco laten plaatsen.  

Een airco laten plaatsen met behulp van Klimaatbalans  

In deze tekst heeft Klimaatbalans jou geïnformeerd over een airco laten plaatsen met binnen- en buitenunits. Zijn jouw vragen nog niet allemaal behandeld? Geen zorgen! Klimaatbalans helpt jou graag verder en denkt met jou mee om de gewenste oplossing te vinden. Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies, antwoorden op jouw vragen of om een airco laten plaatsen. Dat kan via het contactformulier op de website of via het telefoonnummer: 0348-434934. Investeer in jouw welzijn en ervaar de perfecte balans tussen comfort en duurzaamheid met Klimaatbalans. Het is ook mogelijk om ons te volgen op social media, dat wil jij toch ook! 😉 We zijn te vinden op: Instagram, Facebook en LinkedIn.

 

airco laten plaasten