VRF systeem VRV systeem

VRF systeem en VRV systeem ideaal voor kantoren, hotels en sportscholen

Ben jij bekend met een VRV systeem en VRF systeem? Deze innovatieve airconditioningssystemen bieden niet alleen energiezuinige oplossingen voor het voelen, het verwarmen en het ventileren van grote of kleine gebouwen. Deze systemen geven de vrijheid om afzonderlijke zones te regelen. Ontdek maatwerkoplossingen die passen bij de functies van jouw gebouw en geniet van een aangenaam klimaat zonder zorgen. Klimaatbalans biedt passend advies voor iedere situatie.

De unieke functies van een VRF systeem en VRV systeem 

De geavanceerde VRV- en VRF-systemen creëren een ultiem binnenklimaat. Deze innovatie airconditioningssystemen bieden een energiezuinige oplossing voor het koelen, verwarmen en ventileren van complete gebouwen. Met één buitenunit en meerdere binnenunits geven deze systemen gebruikers de flexibiliteit om verschillende zones onafhankelijk van elkaar te regelen. Ideaal als jij een belangrijke presentatie moet geven aan een klant en de tempratuur hiervoor wat lager wil hebben, terwijl jouw collega’s de tempratuur op het kantoor juist wat hoger prettig vinden. Zo hoef je niet bang te zijn voor een hitte uitbarsting tijdens enkele pittige vragen van de klant.  Je kunt dus gemakkelijk de ene kant of ruimte van het pand koelen terwijl je tegelijkertijd een andere ruimte wordt verwarmd.  

Ideaal voor grote ruimtes 

De VRV en VRF systemen zijn speciaal ontworpen voor grotere ruimtes, waardoor deze systemen al enkele jaren de favoriete keuze voor kantoren, hotels, scholen en sportscholen zijn. Het VRV systeem en VRF systeem worden ook de trendzetters genoemd door de mogelijkheid van de individuele koeling en verwarmen met slechts één buitenunit. De doordachte opzet van VRV-en VRF systemen garandeert niet alleen een extra rendement en duurzaamheid, maar ook een eenvoudige installatie. Zo bieden de VRF en VRV systemen van Klimaatbalans diverse binnenunits-modellen. Hieronder vallen cassettemodellen voor een plafondmontage, een plafondmodel, een wandmodel, een vloermodel en kanaalmodel voor installatie boven het (ventilerende) platfond.  

Esthetiek is belangrijk, daarom hebben onze zichtbare VRV en VRF systemen een strak ontwerp dat perfect past bij elke omgeving. Ontdek ook de mogelijkheden van de combinatie van een VRV of VRF systeem met luchtzuivering voor een nóg gezonder binnenklimaat.  

Hoe werken VRV en VRF systemen?  

De werking van deze systemen zijn uniek. Zo wordt de warmte die van de lucht onttrokken wordt, via het koudemiddel naar de binnenunits van het systeem getransporteerd. Deze binnenunits verspreiden de warme lucht in de gewenste ruimtes. Bovendien kunnen de binnenunits warmte onttrekken van een ruimte, waardoor deze gekoeld worden. De overtollige warmte wordt vervolgens afgevoerd naar de buitenlucht.  

Bij Klimaatbalans vinden we dat klimaatbeheersing maatwerk is en dat iedere ruimte of gebouw andere behandelingen nodig heeft. Of dit nu gaat om een multifunctioneel complex of een kantooromgeving, wij zorgen voor een oplossing op maat. Op basis van een gebouwtype, energiezuinigheidsdoelen en toepassingsmogelijkheden adviseren we jou met een VRV systeem of VRF systeem dat perfect aansluit bij jouw behoeften. Klimaatbalans neemt de verantwoordelijkheid voor de installatie en het onderhoud van jouw systemen, waardoor jij hier geen omkijken naar hebt. 

Neem contact op met Klimaatbalans 

Ben jij benieuwd wat een VRV systeem of VRF systeem teweeg kan brengen in jouw gebouwen? Met Klimaatbalans als jouw partner ben je verzekerd van: 

  • Een aangenaam klimaat in iedere ruimte van het gebouw; 
  • No-nonsense oplossingen op maat; 
  • A-merken en de beste kennis; 
  • Gericht advies op jouw situatie;  
  • Professionele installatie; 
  • Onderhoud en service door gecertificeerde installateurs.  

Wil jij meer weten over deze systemen of andere airconditioningsapparaten? Kom dan met Klimaatbalans in contact. We hebben een hoop kennis in huis en vinden het leuk om jou verder te helpen met jouw binnenklimaat. Contact opnemen kan rechtstreek via 0348-434934. Bezoek onze website, hier is meer informatie te vinden over deze systemen en nog veel meer! Het is ook mogelijk om ons te volgen op social media, dat wil jij toch ook! 😉 We zijn te vinden op: Instagram, Facebook en LinkedIn.

VRV systeem