Zorg


Zorg en gezondheid hebben directe link met klimaatinstallatie


De winstgevendheid van de gezondheidszorg staat onder druk. Tegelijk zijn er de verplichtingen uit de Green Deal Duurzame Zorg voor een Gezonde Toekomst: 49% minder CO2-uitstoot in 2030. Voor (adviserend) installateurs en technisch adviesbureaus liggen hier een belangrijke kansen. Verlaging en vergroening van het energieverbruik komen tegemoet aan beide uitdagingen binnen de zorgsector.

Meer informatie

Meer informatie over onze duurzame klimaat systemen voor de zorgsector? Neem contact met ons op!

Bouwstenen in klimaattechnologie


Als leverancier van klimaatsystemen binnen tal van zorginstellingen, herkennen we de enorme diversiteit. En dus het belang van maatwerk in klimaatoplossingen. Want 24-uurs woonzorgcentrum vraagt om andere verwarming en koeling dan een dagbesteding. Een ziekenhuis heeft een andere warmwaterbehoefte dan een multidisciplinair gezondheidscentrum. Er bestaat dus niet een blauwdruk die voor alle situaties toepasbaar is. Toch omvatten onze klimaatinstallaties een aantal bewezen bouwstenen. Zoals een CO2-warmtepomp voor grote volumes warm tapwater tot 90 °C en een werkingsbereik tot -25 °C. Ook is er een speciaal concept voor gezondheidscentra met hun verschillende gebruikers, zoals huisarts, tandarts, apotheek, en fysiotherapeut. Dankzij de mogelijkheden van onze City Multi VRF in combinatie met de Lossnay WTW kunnen zij hun behoefte aan verwarmen, koelen en ventileren individueel instellen en laten registreren.

Expertise in luchtbehandeling


Comfort, duurzaamheid, lage exploitatiekosten en subsidiemogelijkheden vormen een complexe optelsom. Een goede oplossing in luchtbehandeling en warm tapwater is het resultaat van de expertise van meerdere disciplines. Daarom sluiten we graag vrijblijvend aan op het bouwteam of als partner van jou als installateur of adviseur. De consultants en accountmanagers van Klimaatbalans gaan regelmatig mee naar de klant voor een opname of presentatie. Ze leveren via de collega’s van de binnendienst snel een offerte aan en voeren desgewenst de volledige exploitatieberekening uit. Met Klimaatbalans kies je voor een betrouwbare partner in kennis en techniek.